Om klubben

Lions Clubs International är en ideell sammanslutning av kvinnor och män som vill arbeta enligt Lions syften och etik, vilka är bland andra att befrämja god samhällsanda, att aktivt delta i samhällsnyttig verksamhet av social, humanitär och kulturell art, att upprätthålla en anda av samförstånd mellan jordens folk.

Lions Club Skänninge bildades den 21 okbtober 1958 och har 48 medlemmar. Klubben genomför flera stora aktiviteter till glädje för de boende i Skänninge med omnejd. De generösa bidrag vi får av dessa och från bygdens företag kan vi skänka till olika goda ändamål.

Klubbdata:
Organisationsnummer 823000-5475
Ingår i distrikt 101 A, Zon 7, klubbnummer 18474
Bankgiro 5415-3069

Klubbmöten sker första fredagen i månaden kl 19.00 i varierande lokaler.

Aktiviteter som klubben ordnar eller deltar i:

• Två chockladhjul och tuff-tuff tåg under Skänninge Marken
  • Musikcaféer på Änggårdens serviceboende
  • Julmarknad med Luciakröning
  • Lions lokalrevy
  • Valborgsfirande med Östergötlands finaste fyrverkeri
  • Nationadagsfirande med stor motormässa

Skänninge är en tätort (stad) norr om Mjölby i Mjölby kommun i Östergötlands län. Det är en av Sveriges äldsta städer, med cirka 3 200 invånare. Varje år i augusti arrangeras Skänninge Marken, en tradition som är över tusen år gammal. Läs mer om klubbens hemstad på Wikipedia.

Skänninge stadskärna.